Saturday, March 31, 2012

How to install Microsoft Windows 98


How to install Microsoft Windows 98.
Question
How to install Microsoft Windows 98.
Answer
Below are the steps required to install the standard version of Microsoft Windows 98 and the Second Edition of Windows 98. It is important to realize that some computer manufacturers may have their own install of Windows 98, therefore the below steps may not all apply to how Windows 98 is installed on your computer. If the below steps do not apply to your computer's setup of Windows 98 and you are unable to determine how to install Windows, it is recommended you contact your computer manufacturer for additional help; Computer Hope will not how to install Windows using your manufacturer CD.
  1. If you have not already, you may wish to read through the checklist on erasing the computer and starting over.
  2. From the MS-DOS prompt, switch to the CD-ROM drive; commonly this is the D: drive.
  3. Once in the CD-ROM drive, type cd win98 and press enter.
  4. Once in the WIN98 directory, type setup and press enter.
  5. Press Enter to start the check and this should start the Microsoft Windows 98 setup installation. Microsoft Windows 98 will start by checking the hard disk drive for any errors; once completed, press the Continue button to start the installation.
  6. If you agree with the Microsoft Windows 98 license agreement, check I accept the Agreement and click the Next button.
  7. If you are installing Windows 98 SE, Insert your Microsoft Windows 98 SE product key.
  8. If you are using the Microsoft Windows 98 SE upgrade CD, you may be prompted to insert the original Windows 98 CD or point to the Windows 98 setup at this point.
  9. Windows 98 will then prompt you to where you wish to install Windows 98. Unless you wish for a different directory, leave it at the default C:\Windows directory and click Next.
  10. Choose the setup you wish to do; most users will wish to remain with the Typical setup. Once the setup has been selected, click the Next button. If you have chosen a setup other than Typical, the below steps may not all apply to your setup.
  11. Choose Install the most common components (Recommended) and click Next.
  12. Enter the computer's Identification, if you do not plan on connecting to the computer to a network you can leave the default data and click Next. This information can also be entered later.
  13. Enter your location and click Next.
  14. Click Next to create a startup disk.
  15. If you do not wish to create a startup disk, Click Cancel, otherwise put a blank diskette in the computer and click Ok.
  16. Click Ok when prompted to remove the disk.
  17. Click Next to start copying files.
  18. Once ready, click Ok to restart the computer. Make sure if any diskette is in the computer that it is removed from the computer.
  19. If you are installing the original Windows 98, you may be prompted for the Product key after the computer restarts; insert your Windows 98 product key and click Next.
  20. Continue through the remainder of the setup answering each of the questions.
TipAfter Windows has been successfully installed we highly recommend you update Windows with all the latest updates.
Installing Windows

(Step 01)
You need to make sure that you have the BIOS/Startup, so that the CDROM drives boots before the Hard Drive. To do this, you need to enter the BIOS/Startup by pressing: ESC, F1, F2, or DEL. Usually during POST (boot up) there should be something on the bottom stating on how to enter the BIOS/Startup. Press the button that it says to press or try one of the above until you enter BIOS/Startup Menu. Now using the arrow keys, there should be a tab that says, Startup/Boot Order. Under that should be a list with a list of options, make the 1st Boot - Floppy/3.5 Floppy, 2nd Boot - CDROM, 3rd Boot - Hard Drive, 4th Boot - Other. Place the CD in the CDROM Drive, save and exit the BIOS settings.

(Step 02)
Posted Image
After exiting the BIOS the computer will restart. You will get the above screen after the computer finishes POST. Select Boot from CD.

(Step 03)
Posted Image
After selecting Boot from CD the above screen will come up. Select Start computer without CD-ROM support.

(Step 04)
Posted Image
When if finishes loading, you will see the above screen with A:\. Type fdisk and then press enter. This is how the screen should look:

A:\fdisk


(Step 05)
Posted Image
You will come to the screen above. Press Enter.

Posted Image
After that you will come to this screen, press 1 then Enter.

Posted Image
You will then come to this screen, press 1 then Enter.

Posted Image
Now the program will check the Hard Drive, and then will make the partition. Press Y then Enter.

Posted Image
After that is done you will come to this screen, press ESC. You will then come back to the black screen with A:\. Press Ctrl+Alt+Del. This will restart the computer.

(Step 06)
You will then come back to the Boot Select Screen. Select Boot from CD-ROM.

(Step 07)
Posted Image
Select Start computer with CD-ROM support. The computer will now have CDROM support; you will come to the black screen with the A:\. Now type D:\WIN98\format C:

This is how the screen will look:

A:\D:\WIN98\format C:


You will be asked if you want to proceed with the format. Press Y, and then Enter. Depending on the size of the Hard Drive, this may take a while. After it is done formatting, press Enter (Do not enter a label).

(Step 08)
Posted Image
Now it is time to start the install of Windows 98. After pressing Enter, you should be at the A:\. Now type D:\WIN98\setup. This is how the screen should look:

A:\D:\WIN98\setup

Before the install can start the Windows 98 setup need to check the Hard Drive. Press Enter, this also takes long time depending on the size of the Hard Drive.

(Step 09)
Posted Image
After scandisk has finish, and the files have been copied, you will come to this screen. Click Continue.

Posted Image
Select C:\Windows, and then click Next.

Posted Image
Select Typical, and then click Next.

Posted Image
Select Install the most common components, then click Next.

Posted Image
This here is optional; change the values for Computer Name, Workgroup.

Computer Name: MyComputer
Workgroup: Home

After you have made the changes, click Next.

Posted Image
Select your location, click Next.

Posted Image
Click Next, you can choose to make a Windows 98 Startup Disk, if so then insert a floppy then click OK, if not the click Cancel.

Posted Image
After the Startup Disk is completed, if you choose to make it, click Next to start copying Windows 98 files.

Posted Image
After the files have finished copying, remove the Windows 98 Startup Disk, and click OK to restart the computer.

(Step 10)
Posted Image
You will come to the Boot Select Screen, select Boot from Hard Drive.

Posted Image
The next screen you will see will be the Windows 98 Splash Screen.

Posted Image
Enter the User Information, and then click Next.

Posted Image
Read and agree to the EULA, then click Next.

Posted Image
Enter the Windows 98 Product ID/Key, and then click Next.

Posted Image
Click Finish.

(Step 11)
The computer will restart, select Boot from Hard Drive. The Windows 98 Splash Screen will come up. Windows is now finishing the last minute settings.

Posted Image
During those last minute settings, you will need to set the clock. Once done, click Apply then OK

Posted Image
The Windows Install is also most complete, and after it finishes the computer will restart.

(Step 12)
For the last time the Boot Select Menu will come up, select Boot from Hard Drive. The Windows 98 Splash Screen will appear; after it goes away Windows will install any drivers need.

Posted Image
Congratulations, you have installed Windows 98.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Deleteing Partitions

(Step 13)
To delete a partition, when at the A:\ type fdisk. This is how it should look:

A:\fdisk

When in the fdisk program press Enter. Press 3, if there are any Logical they have to be deleted before the Extended. Before the Logical partition can be deleted the Extended partition has to be deleted. When all of the partitions have been deleted then exit the fdisk program and restart the computer by pressing Ctrl+Alt+Del. To finish the install of Windows 98 goto (Step 02), read the last sentence.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recovering Windows Product Key

(Step 14)
To recover the Windows Product Key:

Start -> Run -> type regedit

This will open the Registry Editor. From there navigate to:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion

Click on the CurrentVersion folder, and on the right pane there will be a key that says ProductKey. There will be a 25 digit key(both numbers and letters), copy it down. If you still cant find it, then:

Edit -> Find

Type ProductKey in the find box and click Find Next.




Interview question


1. What is required to integrate an MSL6000 Series Tape Library with a SAN?

A. the SANtegrity MSL software
B. a Network Storage Router (NSR)
C. no additional component required
D. an MSL pass-through mechanism
Answer:- C

2. What is the maximum bandwidth of a wide Ultra 2 SCSI bus with 16 possible SCSI IDs?

A. 160 MB/s and an LVD interface
B. 80 MB/s and an SE or LVD interface
C. 40 MB/s and an SE or HVD (high-voltage differential) interface
D. 20 MB/s and an SE (single ended) or LVD (low-voltage differential) interface
Answer:- B

3. A tape library is equipped with a low-voltage differential (LVD) SCSI interface. What happens if this library is connected to a high-voltage differential (HVD) host bus adapter?

A. The SCSI bus becomes inoperative.
B. The SCSI interface changes to HVD mode.
C. The speed of the SCSI bus degrades to LVD.
D. The host bus adapter switches to LVD mode.
Answer:- A

4. The MSL6000 Series Tape Library has an Ultra3 SCSI interface. What is the standard bandwidth?

A. 40 MB/s
B. 80 MB/s
C. 160 MB/s
D. 320 MB/s
Answer:- C

5. Identify the correct statement about logical unit numbers (LUNs) in SCSI.

A. LUNs are virtual devices used for administration.
B. LUNs are used to address physical or logical devices behind a SCSI ID.
C. The number of LUNs available on a SCSI bus depends on the signaling type of the bus.
D. LUNs are not used to address devices when doing a SCSI I/O over a Fibre Channel fabric.
Answer:- B

6. What is the maximum bandwidth of a wide Ultra SCSI bus with 16 possible SCSI IDs?

A. 160 MB/s and an LVD interface
B. 80 MB/s and an SE or LVD interface
C. 40 MB/s and an SE or HVD (high-voltage differential) interface
D. 20 MB/s and an SE (single ended) or LVD (low-voltage differential) interface
Answer:- C

7. Why would you use a Network Storage Router E1200-160 instead of an E1200?

A. if you use Ultrium 960 drives
B. if you need more SCSI ports
C. if you need more Fibre Channel ports
D. if you need high-voltage differential instead of low-voltage differential SCSI
Answer:- D

8. In the EBS Compatibility Matrix, what is described with the Extended Solution Interoperability?

A. It confirms that customer upgraded configurations have been tested and will be supported by HP services.
B. When checkmarked for a certain device such as the MSL6060 Tape Library, interoperability with any vendor device is granted.
C. Extensive and ongoing testing ensures that HP, as well as other vendor products, provide fully certified and supported HP data protection solutions.
D. Customers who want to attach a third party product to the HP data protection solution must ensure that the product complies with HP provided specifications.
Answer:- C

9. Which reference document is recommended to locate the most recent supported configurations?

A. User Guide
B. QuickSpecs
C. Installation Guide
D. EBS Compatibility Matrix
Answer:- B

10. What is the recommended method to reset the optional Fibre Channel interface of an MSL6000 Tape Library?

A. Reboot the library.
B. Remove the card from the backplane and reinstall it.
C. Push the reset switch using a paper clip or other sturdy tool.
D. Use the appropriate command from the Operator Control Panel (OCP).
Answer:- C
11. Which Fibre Channel-to-SCSI bridge provides serverless backup?

A. Modular Data Router
B. Network Storage Router
C. Fibre Channel Tape Controller
D. future devices, as feature is not yet implemented
Answer:- B

12. An MSL6000 Tape Library is equipped with hot-swappable Ultrium 960 drives. What is a characteristic of hot-swappable drives?

A. You can swap the drive while the system is online without user intervention to the library.
B. You can swap the drive while the system is offline to the host, but the drive may be powered on.
C. You can swap the drive while the system is online, but user intervention is required to power cycle that drive.
D. You can swap the drive while the system is offline, but the new drive will be automatically reconfigured after installation.
Answer:- C

13. Which SCSI adapter is recommended to connect an MSL6000 Tape Library to a host system?

A. SAS
B. HVD
C. Ultra3
D. FWD
Answer:- C

14. Which Fibre Channel-to-SCSI bridges are no longer supported? (Select two.)

A. Modular Data Router
B. Fibre Channel Tape Controller I
C. Fibre Channel Tape Controller II
D. Network Storage Router E1200
Answer:- B & C

15. What is the advantage of the MSL6000 Tape Library compared to the MSL5000 Tape Library?

A. It supports Ultra 3 SCSI.
B. Smaller form factors are available.
C. One mail slot exists for each installed magazine.
D. Up to four tape drives are supported, depending on the model type.
Answer:- A

16. What is the default configuration for library mode in the MSL6000?

A. linear
B. random
C. sequential
D. sequential-split
Answer:- B

17. What is the default password for the MSL6000 Series libraries?

A. 0000
B. 1234
C. 5566
D. 5678
Answer:- C

18. After installing a Network Storage Router in an MSL6030, the Found New Hardware wizard appears on the attached Windows hosts. How can you prevent the system from starting the wizard?

A. Disable the removable storage manager.
B. Deactivate the Unknown Device in the device manager.
C. Install the Network Storage Router null driver in the Windows server.
D. Unmap the Fibre Channel port in the device mapping on the Network Storage Router.
Answer:- C

19. Which library supports the DLT8000 drive?

A. MSL5060
B. MSL6030
C. MSL5030L1
D. MSL5026DLX
Answer:- D

20. What is the main purpose for using HP Library &Tape Tools software? (Select two.)

A. Perform backup operations.
B. Manage tape and library resources.
C. Change SCSI IDs on tape or library devices.
D. Provide troubleshooting tests for tape or library devices.
Answer:- B & D
21. Each MSL library is shipped with the MSLutil tool. Which maintenance procedures can you perform using this tool? (Select two.)

A. Perform diagnostics
B. Monitor library failures.
C. Update library firmware.
D. Perform factory-default operations.
Answer:- A & C

22. Which items are part of the Edit options area on the Menu screen?

A. Library, SCSI, Network, Passwords
B. Cartridge Map, Maintenance, Library Info
C. Maintenance, Diagnostics, Factory, Security Levels
D. Library Options, SCSI Options, Network Options, Library Info
Answer:- A

23. What is the procedure to power on an MSL Series Tape Library?

A. Connect the power cord and touch the GUI screen.
B. Connect the power cord and toggle the power switch to ON.
C. Toggle the power switch to ON and connect the power cord.
D. Connect the power cord, toggle the power switch to ON and touch the GUI screen.
Answer:- D

24. How can the MSL6000 Tape Library network settings be changed?

A. by a DHCP server
B. by using the MSLUtil
C. within a telnet session
D. by using the Operator Control Panel
Answer:- D

25. On an MSL5000 or MSL6000 Series Tape Library, which action does MSLUtil allow?

A. download firmware updates
B. download and upload the library configuration
C. not download or upload the library configuration
D. use Media Management (Move Media and Library Inventory) commands
Answer:- A