Saturday, March 31, 2012

Interview question


1. What is required to integrate an MSL6000 Series Tape Library with a SAN?

A. the SANtegrity MSL software
B. a Network Storage Router (NSR)
C. no additional component required
D. an MSL pass-through mechanism
Answer:- C

2. What is the maximum bandwidth of a wide Ultra 2 SCSI bus with 16 possible SCSI IDs?

A. 160 MB/s and an LVD interface
B. 80 MB/s and an SE or LVD interface
C. 40 MB/s and an SE or HVD (high-voltage differential) interface
D. 20 MB/s and an SE (single ended) or LVD (low-voltage differential) interface
Answer:- B

3. A tape library is equipped with a low-voltage differential (LVD) SCSI interface. What happens if this library is connected to a high-voltage differential (HVD) host bus adapter?

A. The SCSI bus becomes inoperative.
B. The SCSI interface changes to HVD mode.
C. The speed of the SCSI bus degrades to LVD.
D. The host bus adapter switches to LVD mode.
Answer:- A

4. The MSL6000 Series Tape Library has an Ultra3 SCSI interface. What is the standard bandwidth?

A. 40 MB/s
B. 80 MB/s
C. 160 MB/s
D. 320 MB/s
Answer:- C

5. Identify the correct statement about logical unit numbers (LUNs) in SCSI.

A. LUNs are virtual devices used for administration.
B. LUNs are used to address physical or logical devices behind a SCSI ID.
C. The number of LUNs available on a SCSI bus depends on the signaling type of the bus.
D. LUNs are not used to address devices when doing a SCSI I/O over a Fibre Channel fabric.
Answer:- B

6. What is the maximum bandwidth of a wide Ultra SCSI bus with 16 possible SCSI IDs?

A. 160 MB/s and an LVD interface
B. 80 MB/s and an SE or LVD interface
C. 40 MB/s and an SE or HVD (high-voltage differential) interface
D. 20 MB/s and an SE (single ended) or LVD (low-voltage differential) interface
Answer:- C

7. Why would you use a Network Storage Router E1200-160 instead of an E1200?

A. if you use Ultrium 960 drives
B. if you need more SCSI ports
C. if you need more Fibre Channel ports
D. if you need high-voltage differential instead of low-voltage differential SCSI
Answer:- D

8. In the EBS Compatibility Matrix, what is described with the Extended Solution Interoperability?

A. It confirms that customer upgraded configurations have been tested and will be supported by HP services.
B. When checkmarked for a certain device such as the MSL6060 Tape Library, interoperability with any vendor device is granted.
C. Extensive and ongoing testing ensures that HP, as well as other vendor products, provide fully certified and supported HP data protection solutions.
D. Customers who want to attach a third party product to the HP data protection solution must ensure that the product complies with HP provided specifications.
Answer:- C

9. Which reference document is recommended to locate the most recent supported configurations?

A. User Guide
B. QuickSpecs
C. Installation Guide
D. EBS Compatibility Matrix
Answer:- B

10. What is the recommended method to reset the optional Fibre Channel interface of an MSL6000 Tape Library?

A. Reboot the library.
B. Remove the card from the backplane and reinstall it.
C. Push the reset switch using a paper clip or other sturdy tool.
D. Use the appropriate command from the Operator Control Panel (OCP).
Answer:- C
11. Which Fibre Channel-to-SCSI bridge provides serverless backup?

A. Modular Data Router
B. Network Storage Router
C. Fibre Channel Tape Controller
D. future devices, as feature is not yet implemented
Answer:- B

12. An MSL6000 Tape Library is equipped with hot-swappable Ultrium 960 drives. What is a characteristic of hot-swappable drives?

A. You can swap the drive while the system is online without user intervention to the library.
B. You can swap the drive while the system is offline to the host, but the drive may be powered on.
C. You can swap the drive while the system is online, but user intervention is required to power cycle that drive.
D. You can swap the drive while the system is offline, but the new drive will be automatically reconfigured after installation.
Answer:- C

13. Which SCSI adapter is recommended to connect an MSL6000 Tape Library to a host system?

A. SAS
B. HVD
C. Ultra3
D. FWD
Answer:- C

14. Which Fibre Channel-to-SCSI bridges are no longer supported? (Select two.)

A. Modular Data Router
B. Fibre Channel Tape Controller I
C. Fibre Channel Tape Controller II
D. Network Storage Router E1200
Answer:- B & C

15. What is the advantage of the MSL6000 Tape Library compared to the MSL5000 Tape Library?

A. It supports Ultra 3 SCSI.
B. Smaller form factors are available.
C. One mail slot exists for each installed magazine.
D. Up to four tape drives are supported, depending on the model type.
Answer:- A

16. What is the default configuration for library mode in the MSL6000?

A. linear
B. random
C. sequential
D. sequential-split
Answer:- B

17. What is the default password for the MSL6000 Series libraries?

A. 0000
B. 1234
C. 5566
D. 5678
Answer:- C

18. After installing a Network Storage Router in an MSL6030, the Found New Hardware wizard appears on the attached Windows hosts. How can you prevent the system from starting the wizard?

A. Disable the removable storage manager.
B. Deactivate the Unknown Device in the device manager.
C. Install the Network Storage Router null driver in the Windows server.
D. Unmap the Fibre Channel port in the device mapping on the Network Storage Router.
Answer:- C

19. Which library supports the DLT8000 drive?

A. MSL5060
B. MSL6030
C. MSL5030L1
D. MSL5026DLX
Answer:- D

20. What is the main purpose for using HP Library &Tape Tools software? (Select two.)

A. Perform backup operations.
B. Manage tape and library resources.
C. Change SCSI IDs on tape or library devices.
D. Provide troubleshooting tests for tape or library devices.
Answer:- B & D
21. Each MSL library is shipped with the MSLutil tool. Which maintenance procedures can you perform using this tool? (Select two.)

A. Perform diagnostics
B. Monitor library failures.
C. Update library firmware.
D. Perform factory-default operations.
Answer:- A & C

22. Which items are part of the Edit options area on the Menu screen?

A. Library, SCSI, Network, Passwords
B. Cartridge Map, Maintenance, Library Info
C. Maintenance, Diagnostics, Factory, Security Levels
D. Library Options, SCSI Options, Network Options, Library Info
Answer:- A

23. What is the procedure to power on an MSL Series Tape Library?

A. Connect the power cord and touch the GUI screen.
B. Connect the power cord and toggle the power switch to ON.
C. Toggle the power switch to ON and connect the power cord.
D. Connect the power cord, toggle the power switch to ON and touch the GUI screen.
Answer:- D

24. How can the MSL6000 Tape Library network settings be changed?

A. by a DHCP server
B. by using the MSLUtil
C. within a telnet session
D. by using the Operator Control Panel
Answer:- D

25. On an MSL5000 or MSL6000 Series Tape Library, which action does MSLUtil allow?

A. download firmware updates
B. download and upload the library configuration
C. not download or upload the library configuration
D. use Media Management (Move Media and Library Inventory) commands
Answer:- A

No comments:

Post a Comment